Social

#copii #nepasare #accident #adulti

Copii ucisi de nepasare

In ultima saptamana, cel putin noua copii au murit din cauza neatentiei adultilor. Neglijenta parintilor sau profesorilor devine fatala pentru cei mici din ce in ce mai des.

Tragedia fetitei din judetul Calarari care a murit dupa ce a cazut in putul din curte este doar ultima dintr-o serie lunga de morti care ar fi putut fi evitate. Georgiana Vacaras, in varsta de doar doi ani si jumatate, se afla in grija tatalui cand a avut accidentul.

"Am iesit din casa doua minute sa-mi duc telefonul la incarcat la vecinul de peste drum. M-am intors si mi-am zarit copilul pe marginea putului. Smulsese tigla de pe el. Am chemat-o la mine. S-a speriat si a alunecat in fantana. Am luat-o la fuga spre ea, dar nu am mai reusit s-o prind", a spus Ion Vacaras, tatal indurerat, citat de Adevarul.

Diametrul putului era de doar 18 cm si operatiunea de salvare a durat peste opt ore si fetita nu a supravietuit in ciuda eforturilor echipelor de salvare.

Copiii nesupravegheati pe marginea raului

Neatentia adultilor a luat viata a trei copiii care s-au inecat miercuri in raul Mures. Ruben Petrica (10 ani) si Alex Corneliu Iuonac (15 ani) si Lucian Agape (10 ani) au murit inecati in Mures. Copiii se aflau intr-o excursie, insotiti de trei supraveghetori , Mirela Vinter, Dorica Clin si Cristina Dita, care nu au observat cand cei trei baieti s-au aventurat in apa.

"Un copil mai mic s-a lovit intr-o piatra. Dori (n.r. - una din supraveghetoare) a intors capul sa vada ce are si, cand s-a intors, nu l-a mai vazut decat pe cel care a sarit sa-i salveze. Practic, au intrat in apa prin spatele ei", sustine Mirela Vinter, un alt adult insarcinat cu siguranta copiilor.

Alti doi copiii au murit dupa ce au cazut pe geam. Denis Aniculaiesei (1 an) din Botosani a fost lasat nesupravegheat de mama, in timp ce Miruna Lazar (2 ani) din Buzau a fost asezata intr-un scaunel pentru copii langa fereastra a cazut de la etajul 5. Daca in cazul lui Denis autoritatile au inceput o ancheta, moartea Mirunei a fost considerata accidentala.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea