Social

#fumat #tigari electronice #dependenta fumat

Controversa: te scapa sau nu tigarile electronice de dependenta de fumat?

Tigarile electronice nu trateaza dependenta de fumat, ci, din contra o accentueaza, dovedindu-se inutile cand vine vorba de renuntarea la acest viciu. Este concluzia unui studiu publicat la inceputul saptamanii de cercetatorii americani si care a fost deja contestat!

Studiul a fost efectuat pe mai multi bolnavi de cancer care au continuat sa fumeze. Cercetarea a aratat faptul ca persoanele care folosesc tigari electronice prezinta o dependenta de nicotina mult mai accentuata si au la fel sau mai putine sanse de a renunta la fumat ca si persoanele care prefera tutunul.

Studiul, aparut in revista Cancer, publicatia de specialitate a Societatii Americane pentru Cancer, ridica intrebari legate de eficienta tigarilor electronice in a ajuta fumatorii sa renunte la acest viciu. Concluzia a fost contestata de alti cercetatori in domeniul tutunului si dependentei, care au spus ca modul de selectare a pacientilor inclusi in studiu a dus la o concluzie prestabilita, scrie Mediafax.

Utilizarea tigarilor electronice, care sunt dispozitive cu baterii ce produc vapori cu nicotina pe care fumatorul ii inhaleaza, a crescut foarte mult in ultimii ani. Exista o dezbatere aprinsa privind riscurile si beneficiile acestora.

Sursa foto: theguardian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea