Social

#zaharoza #proprietati miere #consum miere # beneficii miere #fructoza #zahar #miere

Controversa. Mierea nu e chiar atat de buna pe cat se credea!

Multa vreme, oamenii au fost sfatuiti sa inlocuiasca zaharul cu mierea, ba chiar sa o consume cu incredere pentru proprietatile sale exceptionale. Potrivit dailymail.co.uk, studiile au aratat ca mierea poate fi chiar daunatoare organismului, in anumite situatii.

Miere sau zahar? Am fi tentati sa alegem cu toata increderea prima varianta. Specialistii in nutritie au descoperit ca mierea este, de fapt, tot zahar in cea mai mare masura, iar un consum mare de miere poate avea efecte si mai dezastruoase asupra corpului nostru decat in cazul zaharului.

Asta intrucat, in vreme ce zaharul obisnuit este procesat in organism cu ajutorul insulinei, mierea, care contine pe langa zaharoza si 55% fructoza, este procesata si cu ajutorul ficatului. Consumata in exces, fructoza contribuie in fapt la aparitia obezitatii, a problemelor cardiace si a afectiunilor hepatice, la fel ca si in cazul consumului de zahar.

Specialistul in nutritie Ian Marber sustine ca, desi mierea are un indice glicemic mai scazut decat zaharul, suntem tentati sa o consumam in cantitati mult mai mari. In vreme ce o lingurita de miere are 22 de calorii, una de zahar are 16 calorii.

Nutritionistii mai spun si ca mierea nu e asa de bogata in vitamine si minerale cum se crede.

Sursa foto: news.beekepers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea