Social

#autovehicule #franare # cauciucuri # verificari #brigada rutiera #semnalizare

Controale in trafic: Politistii vor verifica starea tehnica a masinilor

In perioada 10-20 ianuarie 2013, starea tehnica a vehiculelor din trafic urmeaza sa fie verificata de echipe formate din politisti rutieri si mecanici ai Registrului Auto Roman (RAR). Aceasta actiune isi propune reducerea cauzelor care genereaza accidente rutiere grave, produse pe fondul defectiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor de Interne (MAI), specialistii RAR si politistii de la Brigada Rutiera vor verifica buna functionare a sistemului de directie si a mecanismului de franare, a instalatiei de iluminare/semnalizare si reglajului acesteia. De asemenea, in urma verificarilor se va stabili daca daca pe autovehicule sunt montate lumini, dispozitive sau accesorii de avertizare care nu sunt omologate.

Echipele mixte vor controla si daca autovehiculele au inspectia tehnica periodica (ITP) valabila. Vor mai fi verificate si cauciucurile de iarna si gradul de uzura al acestora.

Autovehiculele cu defectiuni tehnice care pot pune in pericol traficul rutier urmeaza sa fie retinute.

Sursa foto: editie.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea