Social

#filtre #amenzi #trafic #politia rutiera #anvelope

Controale ale politistilor de la Brigada Rutiera: Peste 5.600 de oameni au fost amendati

Peste 5.600 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate de politistii rutieri, in perioada 5-12 decembrie 2012, in filtre constituite in vederea verificarii in trafic a vehiculelor auto care nu sunt dotate cu cauciucuri de iarna sau dispozitive antiderapante omologate.

Dintr-un total de 5.684 de amenzi, 5.653 au fost aplicate conducatorilor auto. 325 dintre ei au fost amendati pentru lipsa anvelopelor de iarna, 175 pentru lipsa dispozitivelor omologate si 5.153 pentru incalcarea altor prevederilor legale. De asemenea, au fost sanctionati si 31 de administratori de drum.

Politistii de la Brigada Rutiera atrag atentia ca pe drumurile acoperite cu zapada, polei si gheata autovehiculele cu masa totala autorizata mai mare de 3,5 tone sunt obligate sa fie echipate cu cauciucuri de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti sau cu alte dispozitive antialunecare.

De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa nu plece la drum fara lanturi si materiale antiderapante, iar atunci cand circula in conditii de iarna sa utilizeze frana de motor si sa pastreze distanta regulamentara fata de vehiculele din fata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea