Social

#contributii sociale #impozite #taxe

Contributiile sociale pentru liber-profesionisti s-ar putea dubla!

Guvernul ar putea dubla in 2011 contributiile sociale pentru toti liber-profesionistii: PFA, platiti prin conventii civile sau prin contracte de drepturi de autor.

Ministrii demisi Sebastian Vladescu si Mihai Seitan au facut public in ultima zi de lucru un proiect de modificare a ordonantei de urgenta 58/2010 care ar dubla cuantumul contributiilor sociale platite de liber-profesionisti , de la 16,% din venitul netu pana la 35%.

Depunerea declaratiilor lunare ramane insa taxele cresc! Actul normativ prevede majorarea contributiei de asigurari sociale de stat (pensii) de la 10% la 24,43%, a celei pentru sanatate de la 5% la 8,35% si a celei pentru somaj de la 0,5% la 0,78%.

Proiectul, publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG), introduce obligativitatea platii de contributii sociale si pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de 0,85% si pentru asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale de 0,15%-0,85%, in functie de clasa de risc.

Ioan Botis, noul ministru al Muncii , sustine insa ca discutiile asupra documentului care prevede majorarea contributiilor sociale pentru veniturile de natura profesionala au fost informale.

"Dupa ce Guvernul va avea o pozitie, o vom exprima oficial. Deocamdata, proiectul este in dezbatere publica", a declarat Botis pentru Gandul.


Citeste si

Flashmob la Ministerul de Finante, sustinut de romanii intrati in greva fiscala

Seitan: Declaratiile de venit vor putea fi trimise online din 25 septembrie

500.000 de romani, la coada pentru drepturile de autor. Boc: "Eu nu am cunostinta de asa ceva"

Afla cum poti trimite declaratiile de venit prin posta

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea