Social

#reziliere contract #proiect #autostrada transilvania #desecretizat

Contractul cu Bechtel a fost anulat

Dan Sova, ministrul delegat pentru Infrastructura, a anuntat aseara ca Guvernul a reziliat contractul cu firma Bechtel, care urma sa construiasca Autostrada Transilvania.

Ministrul Sova a mentionat ca Romania va urma sa plateasca penalitati de 32,2 milioane de euro si ca, imediat ce vor fi incheiate formalitatile de reziliere, contractul cu compania Bechtel va fi desecretizat.

Proiectul pentru constructia Autostrazii Transilvania a fost aprobat in 2003, iar in anul 2004 statul a contractat compania americana Bechtel pentru suma de 2,2 miliarde de euro in vederea construirii acesteia pana cel tarziu in 2012.

Din cauza mai multor dispute politice intre partidele care s-au succedat la guvernare, dar si din cauza lipsei fondurilor alocate de la bugetul de stat, au fost construiti pana astazi doar 52 de kilometri din proiectul de 415 kilometri cat trebuia sa aiba Autostrada Transilvania.


Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea