Social

Contractele cu probleme vor fi anulate

Guvernul va decide, mai mult ca sigur, anularea contractelor incheiate de fostul Cabinet fara respectarea normelor in vigoare si organizarea unor proceduri transparente de realizare a lucrarilor, conform regulilor europene, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu, intr-o emisiune a PRO TV. El a facut aceasta declaratie in contextul in care discuta despre contractele incheiate de fostul Executiv cu firmele Bechtel , Vinci, Strabag si EADS pentru modernizarea infrastructurii si securizarea frontierelor nationale. "Cu tot regretul, pentru ca se va produce o intarziere, va trebui in final, mai mult ca sigur, sa luam decizia anularii acestor contracte si organizarii unor proceduri transparente, conform normelor europene", a spus Tariceanu. Premierul a aratat, in ceea ce priveste contractul incheiat cu Bechtel pentru construirea autostrazii Bucuresti-Brasov, ca trebuie sa se tina cont si de problema legalitatii contractului, dincolo de oportunitatea si necesitatea proiectului. El a amintit ca proiectul a fost atribuit companiei americane prin incredintare directa, si nu in urma unei licitatii, conform normelor europene, acesta fiind si motivul pentru care Comisia Europeana, consultata fiind, si-a exprimat o serie de obiectii privind modul de intocmire a contractului. Intrebat daca statul roman va fi obligat sa plateasca daune ca urmare a anularii contractelor, premierul a afirmat ca aceste pretentii nu pot fi formulate in conditiile in care intelegerile nu au fost realizate legal.
"Si firmele respective s-au bucurat cand au primit contractele, dar trebuiau sa stie ca ele nu sunt realizate cu respectarea normelor in vigoare. In fata nerespectarii legislatiei, nu pot sa ceara daune. Nu cred ca aici are rost sa facem negociere sau tocmeala", a spus Tariceanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea