Social

#contraceptiv #distributie #ministerul sanatatii

Contraceptivele gratuite intra si ele in criza

Distributia contraceptivelor gratuite a fost oprita la Brasov de doua luni. Ultimul lot primit de la Ministerul Sanatatii nu a fost impartit pentru ca medicamentele erau pe punctul de a expira.

Femeile somere, casnice si studentele din Brasov sunt nevoite sa cumpere singure anticonceptionale , desi au dreptul la ele in mod gratuit. Aproape 10.000 de femei din judet nu mai beneficiaza de acest drept de doua luni.

Pacientele cu o situatie materiala dificila nu mai pot fi ajutate de medicii de la cabinetele de planning familial, care asteapta rezolvarea situatiei de catre Ministerul Sanatatii , informeaza Realitatea.net.

Analize gratuite, pe bani

In Vrancea, fondurile pentru analizele gratuite sunt pe cale de a se termina. Chiar daca au fost primite fonduri suplimentare , acestea nu sunt suficiente pentru a asigura plata analizelor tuturor pacientilor de pe listele de asteptare.

Cei care au fost anuntati de medicii de familie despre fonduri au profitat, dar laboratoarele au terminat in 2-3 zile banii primiti, iar fondurile suplimentare le ajung pentru doar cinci zile.

Un set uzual de analize are un cost mediu intre 80 si 120 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea