Social

# amenzi contoare #contoare calorifere

Contoarele pentru calorifere, obligatorii. Se vor aplica amenzi

Toate apartamentele racordate la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica vor trebui sa aiba montate contoare pentru caldura, pana la sfarsitul anului 2020, potrivit unui proiect recent propus pentru adoptare la Camera Deputatilor. 

Termenul prevăzut de legislația în vigoare a fost finele anului 2016, însă acesta a trecut fără ca toate apartamentele să respecte obligația, motiv pentru care de data asta se va introduce și o amendă.

Obligativitatea montării contoarelor de căldură la nivelul fiecărui apartament, până la sfârşitul lunii decembrie 2020, este prevăzută de un proiect de lege care va modifica, printre altele, Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică. Documentul a ajuns iar la votul decisiv al deputaților, după ce a mai trecut o dată de Parlament acum mai bine de un an, dar a fost întors de șeful statului pentru reexaminare.Concret, „în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2020 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea