Social

Contestarea deciziei Ministerului Mediului de a interzice culturile modificate genetic

Reprezentantii Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania ( LAPAR ) contesta decizia ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile de a interzice cultivarea plantelor modificate genetic.

Astfel, reprezentantii producatorilor agricoli sunt nemultumiti de faptul ca hotararea de a promova un act normativ de interzicere a acestor culturi in tara noastra a fost luata in urma unor dezbateri pe aceasta tema initiate de organizatii neguvernamentale, fara nicio consultare cu producatorii.

Catalogand drept surprinzatoare o astfel de decizie, fara consultarea producatorilor agricoli care vor fi afectati direct de o asemenea hotarare, reprezentantii LAPAR sustin ca graba ministrului Mediului va avea efecte majore in domeniul economic al Romaniei.

Drept precedent de acest fel, producatorii agricoli au exemplificat prin renuntarea voluntara la cultivarea soiei modificate genetic, o cultura fara niciun impact asupra sanatatii umane, decizie adoptata in anul 2006 de catre reprezentantii Ministerului Mediului, lucru care a avut insa un impact economic major asupra producatorilor agricoli din tara noastra si, implicit, asupra economiei nationale.

Potrivit reprezentantilor LAPAR, in timp ce agricultorilor romani li s-au interzis cultivarea soiei modificate genetic, o cultura puternic implementata in Romania, in Europa se consuma zeci de milioane de tone din acest produs, importate din tari extracomunitare. (continuarea in Opinia)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Opinia

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea