Social

#paracetamol #pastile #leucemie

Consumul regulat de Paracetamol provoaca leucemie? Afla cate pastile iau romanii pe an

Rezultatele unui studiu american arata o legatura intre consumul regulat de paracetamol si leucemie . Specialistii romani sustin insa ca nu exista dovezi in acest sens. Afla cat Paracetamol iau romanii pe an.

Un studiu realizat de o echipa de oncologi americani din Seattle a aratat o legatura intre consumul de paracetamol pentru dureri in mod regulat si un risc crescut de imbolnavire de cancer la sange.

Cercetarea a folosit un esantion de 65.000 de persoane, femei si barbati, iar concluzia a fost ca paracetamolul consumat regulat duce la leucemie.

Prof. dr. Ion Fulga, profesor la Catedra de Farmacologie din cadrul Facultatii de Medicina UMF "Carol Davila" din Bucuresti, sustine insa ca efectele nocive ale consumului regulat de paracetamol se limiteaza la distrugerea ficatului.

"Studiile realizate pe animale de laborator nu au gasit nicio dovada care sa arate faptul ca paracetamolul ar duce la aparitia cancerului de sange. Desi este considerat cel mai sigur analgezic care se vinde fara reteta, calmantul poate distruge ficatul daca nu este respectata doza indicata de medic sau cea de pe prospect ", a explica prof. dr. Fulga, citat de Gandul.info.

Anul trecut, paracetamolul a fost cel mai vandut analgezic in Romania. In total, romanii au cheltuit pe paracetamol anul trecut 20,6 milioane de euro, cu care au cumpara 20,4 milioane de cutii, potrivit datelor companiei de cercetare IMS Health.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea