Social

Consumul moderat de cafea reduce riscul de Boala Parkinson

Cafeaua este unul din cele mai folosite produse in toata lumea. Se estimeaza ca peste 90% din nord-americani consuma cafea zilnic. Cei mai multi beau cafea dimineata, la trezire, dar si in pauzele din timpul zilei. Cafeaua contine cafeina, un stimulent slab al sistemului nervos central. O cupa de cafea (200ml) contine 80-140 mg de cofeina. Chiar si aceasta cantitate mica de cafeina mareste frecventa cardiaca, fluxul de sange in muschii striati, creste usor tensiunea arteriala, mareste diureza. Totodata, apare o scadere a fluxului sangvin catre piele si organele interne. Nivelul de dopamina (1) din creier creste si el. In aceste conditii cafeaua este pentru majoritatea consumatorilor de un real ajutor, indepartand somnolenta si oboseala. Boala Parkinson (BP) este o afectiune neurodegenerativa a sistemului nervos central. Se manifesta predominant motor, prin tremor, rigiditate, miscari incetinite (bradikinezie), chiar akinezie (imposibilitatea de efectua miscari), instabilitate posturala (are tendinta sa cada), precum si oboseala marcata. Boala este insotita si de afectari non-motorii, precum somnolenta in timpul zilei, insomniile noaptea, depresia, apatia, tulburari vizuale, iar in stadiile avansate, BP este acompaniata de tulburari cognitive, precum dementa. (continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea