Social

#cancer #usturoi #cancer pulmonar #risc cancer pulmonar

Consumul de usturoi contribuie la scaderea riscului de cancer pulmonar

O descoperire recenta a cercetatorilor chinezi indica faptul ca usturoiul este un super aliment cu efecte benefice asupra sanatatii plamanilor. Astfel, consumul de usturoi crud de doua ori pe saptamana ar putea reduce considerabil riscul de cancer pulmonar.

Cercetatorii de la Centrul pentru Preventie si Control Jiangsu au dezvaluit faptul ca usturoiul, consumat in stare cruda de doua ori pe saptamana, determina scadere riscului de cancer pulmonar cu 44%. In cazul persoanelor fumatoare, riscul este diminuat cu 30%.

Anterior, oamenii de stiinta au descoperit ca usturoiul reduce cu o treime riscul dezvoltarii de tumori canceroase, cat si faptul ca ofera protectie plamanilor impotriva altor tipuri de afectiuni.

Studiul cercetatorilor chinezi a implicat 1.424 de pacienti cu cancer pulmonar a caror situatie a fost comparata cu cea a unui numar de 4.500 de adulti sanatosi.

Anual, se estimeaza ca nu mai putin de 1,3 milioane de persoane mor din cauza neoplaziilor pulmonare.

Sursa foto: eknazar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea