Social

Constructiile ilegale de pe plaja vor disparea, pentru ca vor deveni legale

Apele Romane sunt dispuse sa faca un nou compromis in privinta plajelor de pe litoral.

Dupa ce au intocmit un Plan Urbanistic Zonal pentru statiunea Mamaia in care renunta la 1,5 hectare de plaja devenita proprietate privata, Directia Apelor Dobrogea Litoral doreste sa extinda legalitatea PUZ "> PUZ ">PUZ astfel incat sa cuprinda si cele 3 – 4 beach-baruri la care patronii nu au renuntat in ruptul capului.

Constructiile erau ilegale si au functionat ca atare, iar normativul prevedea ca nu isi au rostul pe plaja, deoarece nu respecta distantele si suprafetele stabilite prin lege pentru necesitatea si confortul turistilor. Pentru ca Primaria Constanta face campanie electorala in fiecare zi pentru Radu Mazare si PSD, municipalitatea a contestat si modul in care DADL reuseste sa indeparteze ilegalistii de pe plaja.

Cum acestia din urma au amenintat cu procese care pot dura ani, Apele Romane au gasit ieri solutia salvatoare care sa stinga conflictele: includerea beach-barurilor ilegale in PUZ, document a carui noua forma ar trebui votata de Consiliul Local Muncipal Constanta.

Acesta si-a consumat insa ultima sedinta din aceasta legislatura, lasand nerezolvate o seama de alte proiecte. Daca municipalitatea va accepta un nou PUZ, planul va fi votat abia de viitorul CLM, la mijlocul verii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea