Social

#constatare amiabila #tamponare #rca

Constatarea amiabila creste pretul la RCA

Constatarea amiabila a accidentelor rutiere  usoare, intrata in vigoare de la 1 iulie, nu a convins prea multi romani sa isi rezolve problema la firmele de asigurari si nu la Politia Rutiera . Soferii care isi asuma vina la constatarea amiabila vor avea de platit mai mult pentru asigurarea obligatorie in anul urmator.

Politia Rutiera a anuntat ca nu va da sanctiuni pentru tamponari usoare in care partile implicate accepta constatarea amiabila, dar soferii care nu respecta regulile nu vor scapa nepedepsiti.

"Autoritatile nu favorizeaza, de fapt, soferii indisciplinati. Acestia scapa de amenzi, dar, pe de alta parte, indisciplina in trafic va trece tot prin buzunarul lor. In locul amenzilor date de politie, cei care vor opta pentru procedura constatarii amiabile vor fi "sanctionati" de asiguratori la intocmirea RCA-ului pentru anul urmator" a subliniat Paul Toma, comisarul-sef de la Directia Politiei Rutiere, citat de Adevarul.

Firmele de asigurari si Politia Rutiera au constituit o baza de date comuna pentru accidente usoare , care va avea o importanta mai mare incepand cu 1 ianuarie 2010. Pretul asigurarii obligatorii de raspundere civila auto va varia in functie de incidentele in care a fost implicat fiecare sofer.

"Soferii care produc accidente din vina lor vor avea o polita RCA mai scumpa in anul urmator, indiferent de firma la care isi fac asigurarea. Din contra, daca nu au avut evenimente rutiere sau daca nu au fost vinovati de producerea acestora, vor beneficia de un bonus", a explicat Liviu Floarea, directorul adjunct al Directiei de Daune Bucuresti din cadrul societatii Omniasig.

Procesul de constatare amiabila poate dura de sase ori mai putin decat la Politia Rutiera, conform inspectorilor Omniasig din Sectorul 1. Firmele de asigurare finalizeaza dosarul in maxim o ora.

Constatarea amiabila nu este o solutie pentru accidentele in care sunt implicate mai mult de doua masini sau in cazul accidentelor in care niciun sofer nu accepta vinovatia. Acestea vor fi in continuare procesate de Politia Rutiera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea