Social

# consiliul national pentru combaterea discriminarii #tata #elevi #manuale #discriminare

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii: Tatii sunt discriminati in manualele de clasa I

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a dat dreptate Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A, stabilind ca viata de familie este prezentata intr-o maniera dezechilibrata in abecedare, iar parintii nu sunt promovati in mod egal in aceste manuale.

In solicitarea pe care Asociatia T.A.T.A. a trimis-o CNCD se arata ca abecedarele autorizate in acest moment de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) discrimineaza tatal, prezentandu-l drept "un parinte de rang inferior".

Asociatia T.A.T.A. a cerut Consiliului sa sanctioneze aceasta discriminare si sa-i determine pe oficialii MECTS sa modifice structura manualelor folosite de elevii clasei I.

CNCD spune ca este obligatoriu ca abecedarele sa prezinte viata de familie si cea publica/profesionala intr-o maniera flexibila, care sa "incurajeze parteneriatul in viata privata si competitia in cea profesionala". De asemenea, Consiliul sustine ca prin aceasta prezentare se vor contura identitatile multiple si rolurile pe care reprezentantii ambelor sexe trebuie sa le indeplineasca atat in mediul familial, cat si in spatiul public/sfera profesionala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea