Social

#diplomatie #recensamant #consiliul europei #discriminare #italia #tigani

Consiliul Europei, suparat pe discriminarea rromilor in Italia

Consiliul Europei acuza Italia ca "marginalizeaza minoritatea roma" si a cerut autoritatilor de la Roma modificarea polititicilor fata de imigranti.

Thomas Hammarberg, comisarului pentru Drepturile Omului, a dat publicitatii un memoriu in care acuza atitudinea oficialilor italieni care amplifica atitudinea xenofoba a italienilor.

Comisarul a notat ca declaratiile liderilor unor partide politice si lipsa de atitudinea din partea autoritatilor impotriva xenofobiei, trebuie sa fi contracarate prin "masuri legislative severe, care ar trebui sa asigure protectia sociala, cu efecte negative asupra tuturor imigrantilor".

"Desi au fost facute unele eforturi, exista motive serioase de preocupare in legatura cu situatia romilor, politica si practicile in domeniul migratiei, nefiind respectate masurile interimare cerute de Curtea Europeana a Drepturilor Omului", se arata in raportul Consiliului Europei despre situatia din Italia, citat de Evenimentul Zilei.

Una dintre solutiile propuse de Hammarberg este crearea unei institutii independente pentru apararea drepturilor omului.

Memoriul a criticat si recensamantul din taberele de nomazi inceput in vara lui 2008, in cadrul caruia autoritatile italiene au prelevat amprentele rromilor cu varste pana la 14 ani, care nu au acte de identitate . Masura a fost privita ca o incalcare grava a drepturilor omului de catre opozanti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea