Social

#scumpire #consiliul concurentei #benzina

Consiliul Concurentei, despre scumpirea benzinei: "Hotul neprins e negustor cinstit"

Consiliul Concurentei este neputincios in fata companiilor petroliere care scumpesc in continuare carburantii: "Hotul neprins e negustor cinstit!".

, presedintele Consiliului Concurentei, spune ca nu exista elemente de suspiciune referitoare la incheierea unei intelegeri intre companiile petroliere, pentru majorarea pretului carburantilor.

"Nu e suficient sa constati ca toti au crescut preturile odata. Noi trebuie sa dovedim ca a avut loc o intelegere sa se creasca pretul, ca au avut loc intalniri, schimburi de mesaje. Nu inseamna ca aceste firme sunt sigur curate si n-au nicio problema. Dar stiti cum e: hotul neprins e negustor cinstit! Ce pot sa spun e ca datele pe care le avem acum nu ne dau indicii de incalcare a legii", a declarat Chiritoiu, citat de Gandul.info.

Presedintele Consiliului Concurentei a recunoscut ca exista suspiciuni de organizare de tip cartel in ceea ce priveste anumiti furnizori de GPL, care se afla acum in investigatie .

Desi a inceput o ancheta legata de pretul carburantilor in 2005, Consiliul Concurentei nu a putut dovedi pana acum o intelegere intre marile companii petroliere asupra pretului carburantilor, intelegere ce ar iesi in afara legii. Investigatia va fi finalizata in luna februarie.

Dupa ce benzina si motorina s-au scumpit cu 30% in 2010, Ion Tache, presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari , sustine ca situatia se va agrava in continuare.

“Preturile de acum sunt neomenesti, iar criteriile pe baza carora se stabilesc sunt smecheresti. Marile companii merg pe principiul ca nimeni nu le poate opri si isi vad de treaba. Daca statul nu va lua masuri, pana la sfarsitul acestui an benzina va ajunge la 7 lei/litru”, a declarat Tache, citat de Libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea