Social

Connex restaureaza Turnul cu Ceas

Viitorul pare sa sune mai bine pentru monumentele istorice din Romania. In cadrul campaniei "Connex pentru viitor", operatorul de telefonie mobila va aloca 100.000 de euro pentru restaurarea Turnului Sfatului din Sibiu.
"Orasul Sibiu va fi una din cele doua capitale europene in 2007 (alaturi de Luxemburg), iar Turnul cu Ceas este un simbol la orasului", a declarat in cadrul unei conferinte de presa primarul orasului, Claus Johannis. Dupa restaurare, in Turnul cu Ceas (un simbol datand inca din sec. al XIII-lea) se vor putea organiza expozitii si va fi echipat cu sisteme video si audio.

INVESTITII PRIVATE . "Viitorul patrimoniului cultural il reprezinta investitiile private si parteneriatul public-privat", a declarat Horia Terpe, consilier al ministrului Culturii, prezent la eveniment. Este nevoie de aceste investitii, deoarece 75% din monumentele istorice sunt in pericol, iar 35% din ele sunt in stare de degradare, a adaugat consilierul Terpe. La ora actuala, in Romania exista aproximativ 27.000 de monumente istorice.

PROGRAM NATIONAL . La 12 ianuarie, Connex s-a angajat sa aloce, pe parcursul urmatorilor trei ani, cate un cent la fiecare zece convorbiri in reteaua proprie pentru sprijinirea a trei domenii: "Invatamantul romanesc", "Restaurarea monumentelor romanesti" si "O Romanie mai curata". Connex va mai lansa anul acesta cel putin alte doua proiecte in cadrul aceluiasi program. Este vorba de un program educational impreuna cu world vision Romania si un program de curatenie realizat in parteneriat cu organizatia nonguvernamentala Mare Nostrum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea