Social

Conjuratia NUP-ilor

O adunatura de lingai care ii tin spatele lui Nastase. Asa arata pe dinauntru Comisia juridica din Camera, potrivit stenogramelor rusinii, partea a doua. Si razbunarea .
 
Stenogramele de la PSD, scapate in presa pe vremea cand Nastase era si premier, si presedinte de partid, par o copilarie in comparatie cu transcrierea discutiilor din sedinta Comisiei juridice a Camerei Deputatilor in care s-a decis, sa nu ne ascundem dupa cuvinte, blocarea trimiterii dosarului Adrian Nastase.

In primul caz aveam imaginea unui partid putred, in care ministrul Justitiei venea sa ceara incuviintare de la centru ca sa dea drumul unor dosare indreptate impotriva adversarilor politici. Astazi, imaginea este mult mai complexa. Extrapoland reprezentarea politica din comisie, avem in fata ochilor aproape 75% din Parlamentul Romaniei care blocheaza un dosar de mare coruptie.

Mai mult, avem trei sferturi din Parlament care fac sluj in fata unui Adrian Nastase care isi cersesc libertatea.

Fara nici o jena , deputati reprezentand PRM, PC, PNL si, fireste, PSD ii ling public ranile lui Nastase. Adunatura de lingai foloseste acelasi instrument pentru a varsa venin peste procurorii care au indraznit sa instrumenteze dosarul. Asta este concordia politica. Singura pe care au putut s-o probeze pana acum marii actori ai scenei politice autohtone. Concordia din mocirla, acolo unde partidele romanesti au aratat intotdeauna ca stiu sa se inteleaga cel mai bine. Nici PD-L nu are gulerul foarte curat, chiar daca in acest caz nu are ce sa i se reproseze.

In concordanta parca cu mizeria din stenograme , Basescu si Olteanu au ales ieri sa se balaceasca public, acuzandu-se reciproc de tergiversarea dosarelor. Iar ca tabloul sa fie complet, iata-l si pe Mitrea cum vine calare pe un cal alb si anunta ca va demisiona din Parlament daca deputatii vor vota impotriva trimiterii dosarului sau in justitie. Sindicalistul revenit brusc in prima linie a PSD uita insa sa spuna ca, pana la toamna, cand se va incerca din nou sa se numere bilele lui Nastase&comp., are timp berechet sa se razgandeasca.

Pana atunci insa, Mitrea se viseaza deja prim-ministru si ameninta cu tactica Basescu, doar-doar o puncta in fata lui Nastase. Care si el e pe cai mari in PSD, chiar daca nu sunt deloc albi. Totusi, dupa ce si-a mai luat o portie de libertate pe credit din Parlament, fostul premier si actualul mostenitor al matusii Tamara a bagat rapid capul la cutie. Sau in buncar , ca d-aia il are.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea