Social

#gripa noua #gripa porcina #romania #oms

Conform OMS, in Romania nu sunt cazuri de gripa noua

In ultima saptamana, rata infectiilor cu virusul AH1N1 a crescut puternic in Romania si spitalele au intrat in carantina. Cu toate acestea, pe site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Romania nu figureaza cu nici un caz de gripa porcina.

Situatia ingrijoratoare descrisa de autoritatile romane se afla in contradictie cu faptul ca Romania nu a declarat nici un caz de gripa porcina. Pe site-ul web al OMS, in Romania nu exista gripa.

"Noi transmitem datele. In fiecare dimineata la ora noua pleaca raportul catre Bruxelles. Dar atentie, s-a modificat modul de raportare. Adica intereseaza numai persoanele internate in spital iar noi figuram cu 0 pentru ca nu avem acum persoane internate in spital si respectiv decese si n-avem decese. Noi figuram in programul de alerta pandemica , avem aceasta obligatie si o indeplinim", a explicat Adrian Streinu-Cercel , secretar de stat in Ministerul Sanatatii, pentru Realitatea.net.

75.000 pe hartie, 0 in realitate

Romanii numara potentialele victime ale pandemiei. "Scenariul asta cu 20.000 de morti? Este una din variantele oficiale, dar e minim, asta e mizilic", a spus secretarul de stat.

Geza Molnar, seful Societatii de Epidemologie vede pana la 75.000 de morti in cazul accelerarii raspandirii virusului: "In cazul in care vom avea mai multe cazuri decat in momentul de fata estimam fatalitatea la 1-1,2% care este foarte mare. Pentru populatia Romaniei , in cazul in care consideram ca se vor imbolnavi 3-4 milioane de persoane, asta inseamna 35.000 pana la 75.000 de decese intr-un interval de 3-5 luni", a precizat Molnar, citat de Realitatea.net.

Totusi, in ritmul actual de raspandire, virusul nu ar face mai mult de 350-750 de victime in Romania, mai spune Molnar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea