Social

#spania #accident feroviar #accident tren #declaratii conductor

Conductorul trenului care a deraiat in Spania a facut prima declaratie despre tragicul accident

Francisco Jose Garzon Amo, conductorul trenului care a deraiat in Spania saptamana trecuta, in Santiago de Compostella, a fost audiat de autoritati. Declaratiile sale despre accidentul in care si-ai pierdut viata 79 de persoane, iar alte 141 au fost ranite au fost dezvaluite presei.

In cadrul anchetei, prima intrebare care i-a fost adresata conductorului a fost aceea daca a activat frana. Raspunsul acestuia a fost unul ambiguu.

"Sincer, va spun ca nu stiu, nu sunt atat de nebun sa nu fi franat. Cred ca am franat cand era deja prea tarziu. Inainte ca trenul sa se rastoarne, am activat totul, dar vad ca nu, nu, nu trece", a fost a declarat mecanicul Francisco Jose Garzon Amo.

Principala cauza a tragicului accident feroviar din Spania ar fi fost viteza foarte mare, de 190 km/h, cu care mergea circula mecanicul pe un tronson in care limita legala era de 80 km/h.

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea