Social

Condoleezza Rice soseste in Bulgaria pe 9 iulie. Va vizita si Romania?

Condoleezza Rice , secretarul de stat american, ar putea vizita Sofia, pe 9 iulie, anunta presa din Bulgaria. Potrivit jurnalistilor, Rice urmeaza sa ii transmita premierului Serghei Stanishev un mesaj de la presedintele George W. Bush.

Vizita nu a fost anuntata din timp, vestea luand pe nepregatite autoritatile de la Sofia si serviciile secrete.

Reprezentantii Ministerului de Interne si Jandarmeriei s-au reunit in sedinta comuna pentru a stabili un plan de securitate valabil pe durata vizitei secretarului de stat american, relateaza presa bulgara. Condoleezza Rice va sta la Sofia cinci ore, timp in care va fi pazita de trupe speciale . Secretarul de stat si primul ministru bulgar vor discuta despre problema amplasarii scutului antiracheta in Europa de Est.

Vizita lui Rice ar putea face parte dintr-un turneu inopinat in statele din Europa de Est, pe agenda discutiilor urmand sa fie abordata tema scutului antiracheta si respectarea calendarului propus in timpul summitului Nato de la Bucuresti.

In contextul vizitei la Sofia, este posibil ca secretarul american de stat sa faca o scurta escala si la Bucuresti sau Constanta, pentru a vizita baza americana de la Mihail Kogalniceanu. Deocamdata, nici partea romana, nici cea americana nu au anuntat o posibila vizita a Condoleezzei Rice. Ramane de vazut daca aceasta va ajunge la inceputul acestei luni si in Romania.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea