Social

#condoleezza rice #coreea de nord #discurs #idiot

Condoleezza Rice: Ar trebui sa fii idiot sa ai incredere in nord-coreeni

Secretarul de stat american Condoleezza Rice a afirmat intr-un discurs dat publicitatii vineri ca doar 'un idiot ' ar putea avea incredere in Coreea de Nord, motiv pentru care SUA insista pentru gasirea unei cai de a controla declaratiile nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Acordul mutilateral din 2005, prin care Phenianul urma sa abandoneze programele sale nucleare, s-a lovit de obstacole in urma refuzului Coreei de Nord de a accepta un protocol detaliat privind mijloacele de control ale declaratiilor sale legate de programul nuclear.

Problema consta se pare in ezitarile RPDC in a permite inspectorilor internationali sa preleveze probe pentru verificarea declaratiilor legate de programul nuclear nord-coreean. Rice, care a tinut miercuri un discurs in fata unui grup de experti in politica externa si a studentilor, a respins criticile din partea conservatorilor americani, conform carora administratia Bush ar fi manifestat prea multa incredere fata de Phenian in ultimii ani.

'Ar trebui sa fii un idiot ca sa ai incredere in nord-coreeni', afirma Rice in fata Consiliului pentru Relatii Externe , motiv pentru care exista un protocol de verificare care actualmente se negociaza, adauga ea. RPDC a fost de acord cu protocolul de verificare insa a refuzat sa transpuna in scris unele din asigurarile verbale pe care le-a dat.

Rice a declarat ca mai exista o sansa de a convinge Phenianul sa duca la indeplinire acordul in sase incheiat in 2005 de cele doua Corei, China, Japonia, Rusia si SUA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea