Social

Conditii aberante pentru obtinerea vizei

Desi ne considera europeni, oficialitatile din Spania inaspresc, pe zi ce trece, conditiile de acordare a vizei de rezidenta temporara si munca.

De cateva zile, cei care vor sa plece la munca in Spania trebuie sa prezinte un certificat medical care sa ateste faptul ca solicitantul nu sufera de nici o boala supusa regimului de carantina , dupa cum este prevazut in Regulamentul Sanitar International.

Doar ca, in conformitate cu acest regulament, bolile pentru care se instituie carantina sunt ciuma, febra galbena, antrax sau ebola, maladii ca si inexistente in Romania, dar pentru care investigatiile paraclinice sunt costisitoare si anevoioase.

In schimb, spaniolii nu cer examene clinice pentru boli cronice ca TBC, sifilis, diabet, cancer, leucemii etc., munca in agricultura, la peste 40 de grade, putand duce oricand la acutizarea acestor maladii grave. Am scris, nu de mult, despre vizele obtinute la negru de la Ambasada Spaniei cu buna-stiinta consulului Taribo De Prado Perez.

Am crezut ca a fost un accident, dar aceasta noua conditie impusa celor care doresc sa obtina viza de rezidenta temporara si munca ne face sa credem ca vizele si munca la negru sunt inca preferate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea