Social

Condimentele colorate cresc valoarea nutritionala a alimentelor

Un nou studiu a aratat ca mancam si cu ochii, oamenii de stiinta americani dezvaluind ca alegerea condimentelor colorate chiar mareste valoarea nutritionala a alimentelor pe care le consumam zi de zi. Cercetarea a aratat ca alegerea corecta a condimentelor, sosurilor sau ingredientelor pot da produselor alimentare obisnuite un salt al valorii nutritionale. Un profesor dietetician de la Universitatea din Arkansas , Marjorie Fitch-Hilgenberg, a folosit termenul de condimente pentru toate „imbunatatirile” aduse mancarii, cum ar fi unele ingrediente, sosuri, garnituri si alimente marinate. Dieteticianul sustine ca toate aceste ingrediente a locul lor in a face mancarea interesanta si nutritiva. „Ganditi in culori. Intr-adevar, mancam si cu ochii. Luati de exemplu un sandvici mediu – ceva carne sau branza intre doua felii de paine si maioneza . Dar cand adaugi frunze de spanac si rosii, inlocuind maioneza, poti prepara un pranz rapid cu mai multe legume si cu putina grasime”, a explicat medicul dietetician. Cercetarea medicului a aratat ca cele mai multe persoane nu au observat diferenta cand salata a fost inlocuita cu spanacul mult mai nutritiv. Astfel, sandviciul ofera o cantitate mai mare de nutrienti cheie, inclusiv vitamina C, vitamina A si acid folic . Exista mai multe alternative sanatoase la maioneza, in afara variantelor de produse de acelasi fel cu un continut scazut de grasimi sau fara grasimi. Aceasta ar putea fi inlocuita cu iaurtul „slab”. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea