Social

# condamnat la moarte #djohar tarnaev #atentat boston

Condamnat la moarte!

Djohar Tarnaev, de origine cecena, a fost condamnat la moarte pentru complicitate in realizarea atentatului de la Boston, care a avut loc in timpul unui maraton si a ucis trei oameni, in timp ce peste 260 au fost raniti.

Juriul federal a ales ca Ţarnaev, în vârstă de 21 de ani, să fie executat prin injectare letală. Pedeapsa alternativă era închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea să fie eliberat condiţionat. Acelaşi juriu l-a găsit vinovat pe etnicul cecen, luna trecută, de plasarea a două bombe improvizate în oale sub presiune în zona aglomerată a liniei de sosire a maratonului şi de uciderea prin împuşcare a unui poliţist. Este vorba despre unul dintre cele mai mediatizate atentate comise pe teritoriul american de la atacurile din 11 septembrie 2001, relateaza Mediafax.

Pedeapsa cu moartea nu a mai fost aplicata statul Massachusetts de aproape 70 de ani. Pedeapsa capitală a fost abolită pentru infracţiuni penale prevăzute de dreptul local. Avocaţii apărării urmează să facă apel împotriva condamnării.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea