Social

#bill clinton #premiul nobel pentru pace #concurenta-record #Malala #Alfred Nobel

Concurenta-record la Premiul Nobel pentru Pace

Anul acesta, concurenta la Premiul Nobel pentru Pace a atins un nou record istoric, numarul candidatilor pentru acest trofeu ridicandu-se la 259.

Chiar daca lista candidatilor este pastrata secreta timp de 50 de ani, persoanele care propun numele le pot face insa publice. Astfel, printre candidatii la Premiul Nobel pentru Pace se numara adolescenta pakistaneza Malala, considerata un simbol al rezistentei fata de talibani, si Bill Clinton.

Istoricii spun insa ca micuta Malala nu are prea multe sanse de a castiga premiul, deoarece unul dintre dezavantajele sale este varsta.

"Va fi o povara prea grea de purtat pentru ea. Ea este prea tanara, chiar daca motivele pentru care distinctia ii poate fi acordata sunt usor de inteles", a apreciat istoricul Atle Sveen. De asemenea, intre cei 259 de candidati se regasesc si 50 de organizatii, potrivit Institutului Nobel.

Precedentul record in ceea ce priveste concurenta la Premiul Nobel pentru Pace s-a inregistrat in 2011, cand pe lista se regaseau 241 de nume.

Premiul Nobel pentru Pace va fi atribuit la inceputul lunii octombrie si va fi inmanat pe 10 decembrie, data comemorarii mortii fondatorului sau, omul de afaceri si filantropul suedez Alfred Nobel.

Sursa foto: www.ghimpele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea