Social

Concordie politica la pomeni electorale

Consiliul Municipal Iasi a votat ieri in unanimitate mai multe proiecte de hotarare care prevad beneficii ce fusesera promise iesenilor cu mult timp inainte de acest an electoral. Pensionarii, profesorii si tinerii ieseni s-au trezit cadorisiti cu lucruri pe care poate doar le visau in 2006 sau 2007.

In prag de cadou in valoare de 30 de lei fiecare, iar tinerii votanti vor primi terenuri din partea municipalitatii pentru a-si ridica locuinte.

"Programul vizeaza ca Primaria sa puna la dispozitie terenurile necesare, care vor trebui sa beneficieze de utilitati. Mai mult, municipalitatea va realiza si proiectele pentru locuintele colective si vor selecta constructorii printr-o licitatie, in functie de pretul cel mai mic oferit pentru un metru patrat construit la un asemenea apartament", a precizat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei Iasi.

Chiar daca inainte de sedinta de ieri cativa consilieri au mimat impotrivirea, la vot totul a mers pe banda rulanta. "Astfel de proiecte am propus si eu anul trecut, dar nu au fost luate in seama. Normal ca acum sa fiu de acord cu ele. Nu pot sa ma contrazic singur", a declarat Daniel Oajdea de la PSD. "De ce nu v-ati gandit la tineri si la problemele lor cu locuintele in 2004 si nu acum?", a incercat sa mimeze o oarecare opozitie consilierul PD-L Constantin Axinia , care a votat insa toate hotararile.

Anghel Ficu de la PNL nu a avut obiectii decat in legatura cu doua hotarari cu privire la taximetrie si concesionarea spatiilor din statiile de transport in comun, parasind teatral sala. "Nu au fost postate timp de 30 de zile pe site-ul Primariei, de-asta m-am opus. In rest nu am alte obiectii. Dar nu am fost ascultat si am iesit", a declarat Ficu.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea