Social

Concluziile consultarilor de la Cotroceni

Evolutiile preturilor la alimente si energie inregistrate la nivel european afecteaza in mod deosebit populatia statelor mai putin dezvoltate din cadrul UE, Romania numarandu-se printre acestea, a declarat presedintele Traian Basescu in debutul consultarilor convocate marti la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu le-a spus reprezentantilor partidelor care au dat curs invitatiei de a se prezenta marti la Cotroceni ca a convocat consultarile pentru a dezbate o chestiune care nu este de importanta doar pentru Romania, "evolutia preturilor la alimente si combustibil, energie in general, elemente care afecteaza viata cetatenilor" fiind subiectul cel mai lung discutat in cadrul ultimului Consiliu European.

"Dupa cum ati vazut citind concluziile ultimului Consiliu European, una din importantele concluzii trase este ca avem probleme structurale la nivel european, si ca evolutiile preturilor la alimente si energie afecteaza in mod deosebit populatia statelor mai putin dezvoltate ale Uniunii Europene, Romania aflandu-se in aceasta situatie", le-a spus seful statului delegatilor partidelor politice parlamentare.

Consultarile dintre presedintele Traian Basescu si reprezentatii partidelor parlamentare, pe tema cresterii preturilor la combustibil si alimente, au inceput marti la Cotroceni, de la discutii lipsind insa presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, al PSD, Mircea Geoana, si al PC, Daniela Popa.

Seful statului a convocat marti partidele parlamentare la Cotroceni pentru a le informa despre concluziile ultimului Consiliu European cu privire la cresterea preturilor la alimente si combustibili, dar si pentru a afla punctelor de vedere politicienilior in privinta solutiilor care pot atenua impactul majorarii preturilor asupra categoriilor defavorizate.

La discutiile de la Cotroceni participa din partea PSD Ilie Sarbu, Constantin Nita si Iulian Iancu, iar din partea PC Maria Grapini, Lia Ardelean si Silvia Ciornei. Delegatia PD-L este condusa de liderul partidului Emil Boc venit la consultari alaturi de Theodor Stolojan si Gheorghe Pogea. Din partea PRM, la discutii participa Corneliu Vadim Tudor, Lucian Bolcas si Gheorghe Funar . UDMR este reprezentata de Marko Bela, Kelemen Hunor si Erdely Istvan, iar minoritatile de Varujan Pambuccian , Nicolae Paun si Aurel Vainer .

Liberalii si-au trimis la Cotroceni, doi ministri, al economiei si finantelor Varujan Vosganian si al muncii Paul Pacuraru.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea