Social

#concediu #plata #bugetar #amanare #curtea constitutionala

Concediul fara plata al bugetarilor, amanat din nou

Cele 10 zile de concediu fara plata pentur bugetari au fost amanate din nou de catre Curtea Constitutionala , in urma sesizarii PNL.

Dezbaterile au fost amanate pana pe 28 octombrie, cand se va continua discutia despre legea reorganizarii unor autoritati si institutii publice si sesizarea legata de legea salarizarii unice .

Dupa ce Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pe lege, liberalii au depus o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei , in care acuza actul normativ de incalcarea legii fundamentale.

Conform sesizarii depuse la CCR, legea promulgata de Guvern limiteaza dreptul la munca, conditionand continuarea raporturilor de munca sau impunand incetarea fortata a acestora pornind de la criterii discriminatorii, respectiv nivelul pensiei nete aflate in plata, informeaza Evenimentul Zilei.

Principiului libertatii absolute a dreptului la munca, garantat de Constitutie, ar fi incalcat si el prin cele zece zile de concediu fara plata impuse bugetarilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea