Social

#moldova #vama #vamesi #carti #blaga

Comunistii l-au "arestat" pe Lucian Blaga, "ministrul lui Basescu"

De frica unei revolutii portocalii, vamesii moldoveni au confiscat mai multe volume de Lucian Blaga , pe care l-au confundat cu ministrul Vasile Blaga.
 
Vamesii moldoveni au retinut la granita mai multi oameni de cultura din Romania, deoarece acestia aveau asupra lor carti de Lucian Blaga, al carui nume a fost confundat cu cel al ministrului Vasile Blaga. Vamesii au declarat ca “stiu ei ce fel de poet este acest ministru al lui Basescu”, se arata intr-o declaratie comuna a mai multor organizatii culturale din Moldova, relateaza NewsIn. Pe langa volumele “poetului-ministru”, vamesii au confiscat si volume scrise de Ion Agarbiceanu.

Oficiosul comunist “Moldova Suverana” atragea atentia, saptamana trecuta, ca presedintele Traian Basescu si serviciile secrete romanesti ar urma sa puna la cale o revolutie portocalie la Chisinau, cu o cazaia alegerilor legislative de pe 5 aprilie.

Confiscarea cartilor “ministrului” Lucian Blaga s-a petrecut pe 26 martie, cand profesorii universitari ieseni Ion Agrigoroaie si Catalin Turliuc si poetul Ion Margineanu din Alba-Iulia au incercat sa intre in Republica Moldova, la invitatia Uniunii Scriitorilor si al Asociatiei Istoricilor de la Chisinau.

( citeste continuarea in Cotidianul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea