Social

#schaeffler #maria-elisabeth schaeffler #auschwitz #polonia #textile #detinuti #lagăr

Compania Schaeffler, acuzata ca a fabricat textile din parul detinutilor de la Auschwitz

Compania germana Schaeffler , producator mare de piese de schimb pentru automobile, este acuzata ca a folosit par al prizonierilor de la Auschwitz in fabricile de textile din Polonia ocupata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Istoricii polonezi de la Muzeul Auschwitz au descoperit role textile produse din parul detinutilor din lagar intr-o fosta fabrica a concernului Schaeffler din Silezia, regiune din sudul Poloniei, informeaza The Independent, citat de Cotidianul.

Concernul german a fost lovit puternic de acuzatii, avand in vede faptul ca are datorii ce depasesc 14 miliarde de euro si se confrunta cu posibilitatea falimentului.

Proprietara companiei, maria-elisabeth schaeffler ( foto ), a recunoscut recent ca concernul a folosit detinuti drept muncitori-sclavi in fabricile sale. Istoricul oficial al firmei neaga insa ipoteza ca parul detinutilor ar fi fost procesat industrial de companie.

Jacek Lachendro, cercetator al Muzeului Auschwitz, a declarat ca aproape doua tone de material textil produse din par uman au fost descoperite la fabrica concernului din orasul Kiertz. Materialele contin urme de Zyklon B, gazul ucigas folosit de nazisti pentru uciderea detinutilor din lagarele de concentrare.

Parul detinutilor din lagare era prelevat la sosire si era folosit la fabricarea de paturi si ciorapi pentru militarii germani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea