Social

Compania de Autostrazi angajeaza ingineri si consilieri din facultate

Studentii in ani terminali la Drumuri si Poduri, dar si cei specializati pe economic si juridic primesc burse in ultimii doi ani, cu conditia sa semneze un contract pe cinci ani dupa absolvire.

Tinerii care au finalizat cu succes anul al treilea de facultate, in special la Drumuri si Poduri, dar si pe economic sau juridic si care au medii anuale de minimum 8,50, vor putea primi burse si contracte de la Compania de Autostrazi . cnadnr va demara un program de burse adresat studentilor eminenti din ani terminali, care vor fi cu 10% mai mari decat bursa pe care acestia o primesc de la stat, potrivit reprezentantilor companiei.

In schimb, tinerii selectati vor semna un contract pe minimum cinci ani cu CNADNR dupa absolvire, vor trebui sa faca practica de trei saptamani pe timpul verii cat sunt studenti, sa nu aiba absente si sa nu coboare media scolara anuala sub 8,50. La semnarea contractului, tinerii vor fi incadrati pe functia de inginer si vor primi un salariu minim de 1.355 de lei. Reprezentantii CNADNR estimeaza ca vor recruta 10 astfel de studenti, de la cele patru facultati de profil din tara.

„Bursele se obtin prin concurs, conditiile de prezentare la concurs fiind finalizarea cu succes a anului al 3-lea de studii , prezentarea la inceputul anului universitar a unui dosar care sa prezinte: situatia scolara la finalul fiecarei sesiuni de examene - media anuala a notelor fiind de minimum 8,50, o recomandare din partea facultatii, o adresa din partea unitatii de invatamint cuprinzand structura anului universitar, o informare din partea facultatii cu privire la nivelul bursei de merit pe care o acorda studentului. Aceste documente sunt necesare intrucat nivelul bursei acordate de CNADNR este cu 10% mai mare decat al bursei acordate lunar de stat, iar bursele se atribuie numai pe durata anului universitar“, potrivit lui Stefan Sebastian Szobotka, reprezentantul Directiei Comunicare a companiei.

Szobotka a mai declarat ca, pentru a obtine bursa, tinerii trebuie sa treaca printr-un interviu sustinut in fata unei Comisii formate din cadre didactice si un reprezentant al CNADNR. „La finalul evaluarii, Comisia incheie un proces-verbal in care propune nominal studentii care se califica pentru o bursa acordata de CNADNR, cu care incheie ulterior contractele“, a mai spus acesta.

Compania are dreptul de a rezilia contractul in cazul in care bursierul nu urmeaza cu regularitate activitatile universitare, daca media notelor in anul universitar precedent este mai mica de 8,50, caz in care bursierul este obligat sa achite contravaloarea actualizata a bursei incasate pana la acea data, sau daca are restante in anii de studii IV sau V, a mai spus Szobotka.

Acesta a explicat motivul pentru care compania deruleaza programul de recrutare din facultati prin „nevoia atragerii de tineri bine pregatiti in specialitatile drumuri si poduri, specialitati deficitare ca numar de absolventi in cadrul UCB, precum si in domeniile economic si juridic. Obiectivul este ca absolventii sa fie pregatiti pentru un plan de cariera in cadrul companiei pentru contractele in derulare, achizitii terenuri“.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea