Social

#bike for science #responsabilitate sociala #responsabilitate

Compania Bristol Myers Squibb prezinta noua sa identitate globala si cu aceasta ocazie lanseaza initiativa de responsabilitate sociala ”Bike for Science”

La Bristol Myers Squibb, ne inspira o singura viziune - transformarea vietii pacientilor prin stiinta. Pentru a reflecta transformarea companiei, Bristol Myers Squibb a lansat la nivel international si in Romania noua identitate globala. Articulata sub misiunea de a transforma vietile pacientilor cu ajutorul stiintei, aceasta subliniaza eforturile companiei de a dezvolta terapii inovatoare care determina schimbari semnificative in oncologie, hematologie, imunologie si boli cardiovasculare. Simbolul nostru, mana, este o expresie simpla, universala a vindecarii, a daruirii si primirii de ingrijire. Este o reprezentare a umanitatii, a amprentei personale pe care o punem in munca noastra si a fiecarui tratament pe care il descoperim. Branding-ul nostru intruchipeaza pe deplin viziunea noastra si cuprinde angajamentul nostru fata de stiinta plina de compasiune si de punerea pacientilor pe primul loc.

 

Despre dezbaterea privind importanta excelentei stiintifice si a inovatiei

„Lansam astazi in Romania o noua identitate globala ce incorporeaza angajamentul Bristol Myers Squibb fata de stiinta imbinata cu compasiune si subliniaza viziunea noastra de a pune pacientii si oamenii pe primul loc. La nivel global, misiunea noastra de a transforma vietile pacientilor cu ajutorul stiintei se concretizeaza intr-un portofoliu de produse care au devenit terapii in domenii precum imuno-oncologia, hematologia, bolile cardiovasculare si imunologie, cu diverse terapii aflate acum in etapa de cercetare si dezvoltare, toate sub supravegherea tuturor angajati ce lucreaza la nivel mondial pentru Bristol Myers Squibb” a declarat Catalin Radu, Director General Bristol Myers Squibb Romania.

Noua identitate globala a Bristol Myers Squibb a fost lansata in cadrul unui eveniment dedicat inovatiei si excelentei stiintifice, care a avut scopul de a dezbate si descoperi nevoile medicale fara raspuns ale pacientilor care sufera de boli grave dar si de a facilita accesul pacientilor romani la inovatie.

Moderat de jurnalista Paula Rusu, la eveniment au fost prezenti domnul Prof. Dr. Horatiu Moldovan, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Sanatatii, Conf. Denisa Udeanu, Prodecan responsabil cu activitatea de cercetare in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si virtual, intervenind in timpul dezbaterii, doamna Farm. Anca Crupariu, Purtator de cuvant al Colegiului Farmacistilor din Romania, Domnul Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM (Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente) cat si Domnul Mihai Bundoi, Director Executiv LAWG (Local American Working Group). In plus, in timpul dezbaterii a fost redat mesajul semnat de doamna Dr. Cristina Racoceanu, Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania dar si mesajul video al Domnului Cezar Irimia, Presedinte FABC (Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer Romania).

Importanta cercetarii stiintifice a fost evidentiata inca din primele minute ale dezbaterii chiar de catre Prof. Dr. Horatiu Moldovan, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Sanatatii, care a declarat ca “medicina e pusa la grea incercare de aparitia acestui val pandemic fara precedent, in primul rand pentru ca inca nu dispunem de medicamente antivirale specifice care sa reuseasca sa controleze infectia cu acest agent patogen (...). Cea mai importanta parte din dezvoltarea medicinei e dezvoltarea stiintifica, cea mai importanta parte din dezvoltarea societatii omenesti in etapa actuala de evolutie este reprezentata de evolutia culturala si stiintifica. De aici se asteapta progresul si insasi supravietuirea civilizatiei noastre in etapa care va veni”.

Despre initiativa de responsabilitate sociala ”Bike for Science”

Cu ocazia acestui eveniment, Bristol Myers Squibb a anuntat si cel mai recent demers de responsabilitate sociala, care va fi demarat incepand cu luna noiembrie a acestui an, intitulat ”Bike for Science”. Astfel, alaturi de comunitatile Hai cu Bicla si Adevaratii VeloPrieteni, compania va invita toti pasionatii de ciclism, dar si amatorii mersului pe bicicleta, sa se alature miscarii ”Bike for Science” si sa transmita un mesaj de suport cu privire la importanta inovatiei stiintifice in medicina. Kilometrii care vor fi parcursi de biciclisti pe toata perioada campaniei, vor fi transformati, ulterior, in fonduri pentru Universitatile de Medicina si Farmacie din toata tara. Acestea din urma vor fi invitate sa isi inscrie proiectele intr-un concurs de granturi, cu scopul de a sprijini proiectele de cercetare stiintifica si inovatie in medicina. Toate detaliile despre initiativa de responsabilitate sociala ”Bike for Science”, vor fi comunicate in perioada urmatoare.

Despre Bristol Myers Squibb Romania

In 2019, compania Bristol Myers Squibb a finalizat achizitia Celgene Corporations, combinand astfel agilitatea unei companii specializate in biotehnologie cu aria de acoperire si resursele unei companii farmaceutice consecrate deja la nivel mondial.  In Romania, Bristol Myers Squibb este prezenta cu un portofoliu de terapii in oncologie, hematologie, imunologie si boli cardiovasculare - si una dintre cele mai diverse si promitatoare retele din domeniu. In Romania, terapia imuno-oncologica este decontata inca din luna mai 2017, pentru pacientii romani care sufera de melanom, iar din noiembrie 2017 si pentru pacientii care sufera de cancer pulmonar si renal. Decizia de rambursare a reprezentat unul dintre cei mai importanti pasi facuti de Romania in ceea ce priveste imbunatatirea accesului pacientilor la tratamente noi, inovatoare, si se bazeaza pe numeroase avantaje dovedite in tratarea acestor tipuri de cancer. Aditional, incepand cu luna noiembrie 2019 au fost decontate si terapiile imuno-oncologice necesare tratamentului pacientilor cu melanom, tratamentului pacientilor cu cancer scuamos de cap si gat, dar si pentru tratamentul pacientilor cu limfom Hodgkin.

Bristol Myers Squibb planuieste sa inoveze constant modul in care terapiile imbunatatesc speranta de viata a pacientilor. Avem cei mai talentati oameni din industrie, care isi demonstreaza in fiecare zi pasiunea si daruirea fata de misiunea noastra de a descoperi, dezvolta si furniza medicamente inovatoare care ajuta pacientii sa invinga boli grave. Credem in puterea stiintei de a face fata unora dintre cele mai dificile boli din timpurile noastre. Concentrarea companiei asupra acestor nevoi care nu si-au gasit raspunsul apare intr-un moment special, cand descoperirile stiintifice fara precedent avanseaza in tratamentul boliilor, asa cum nu s-a mai intamplat in istoria omenirii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea