Social

# comoara gunoi # computer aruncat #apple-1 #steve jobs

Comoara din gunoi. Ce a aruncat o femeie fara sa stie ce pierde

In urma cu o luna, o femeie in varsta de 60-70 de ani a adus la firma de reciclare CleanBayArea, din California (SUA), mai multe cutii care contineau deseuri electronice, dupa cum credea aceasta.

Din pacate, femeia nu stia insa ca resturile acelea contineau si un exemplar dintr-o serie limitata de 200 de bucati de Apple-1, computere construite de Steve Jobs, Steve Wozniak si Ron Wayne. Angajatii firmei au descoperit acest lucru, iar CleanBayArea a vandut computerul la o licitatie privata, pentru suma de 200.000 de dolari. Managerul firmei de reciclare spune ca femeia l-a informat ca sotul ei murise si ca a strans deseurile pe cand facea curatenie in garaj. El totusi doreste sa-si imparta castigul cu batrana respectiva si o cauta pentru a-i oferi jumatate din profit/ 

Computerele Apple-1 au fost produse in 1976 si erau vandute la momentul respectiv pentru suma de 666,66 de dolari. Recordul de pret pentru un exemplar Apple-1 a fost de 905.000 de dolari, in 2014.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea