Social

#suspendare #dopaj #mutu

Comitetul Olimpic Italian cere suspendarea pentru un an a lui Mutu

Comitetul Olimpic Italian a cerut, miercuri, suspendarea pentru un an a lui Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua controale anti- doping , efectuate in luna ianuarie.

"Procuratura Antidoping l-a deferit pe jucatorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, Tribunalului National Antidoping din cadrul CONI, pentru recunoasterea responsabilitatii privind incalcarea articolului 2.1 din codul Agentiei Mondiale Antidoping (WADA), in legatura cu depistarea sa pozitiva cu sibutramina, cu ocazia unor teste antidoping efectuate dupa meciul Fiorentina - Bari, disputat la Florenta, pe 10 ianuarie, si dupa partida Fiorentina - Lazio, ce a avut loc pe 20 ianuarie, cu consecinta aplicarii unei suspendari pe un an, potrivit articolului 10.4 al codului WADA", se arata in comunicatul CONI.

Cazul va fi judecat in urmatoarele zile de Tribunalul National Antidoping, care va stabili daca atacantul roman va primi suspendarea propusa de Comitetul Olimpic Italian.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua controale anti-doping, efectuate dupa partidele pe care Fiorentina le-a jucat cu Bari , in Serie A, si cu Lazio, in Cupa Italiei .

In partidele respective, fotbalistul in varsta de 31 de ani a fost printre cei mai buni de pe teren, marcand un gol contra celor de la Bari si doua in poarta celor de la Lazio Roma.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea