Social

#conditii #comisia europeana #schengen #intrare in spatiul Schengen

Comisia Europeana: Romania intruneste conditiile specifice pentru intrarea in Schengen

Romania intruneste toate conditiile specifice pentru intrarea in spatiul Schenghen. Anuntul a fost facut public astazi de Mark Gray, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, dupa prezentarea raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Intrebat la Bruxelles daca Romania indeplineste conditiile de intrare in spatiul Schengen, oficialul european a raspuns: "Comisia crede ca Romania intruneste conditiile specifice pentru aderarea la Schengen. Trebui sa fim corecti si sa spunem ca totul a fost tratat ca un soi de exercitiu. Acesta nu este un raport pe Schengen, ci doar unul dintre obiectivele pe care Romania trebuie se le indeplineasca".

In ceea ce priveste concluziile raportului MCV, Mark Gray a aratat ca Romania a respectat o parte dintre recomandarile Comisiei Europene. El a precizat ca in document se consemneaza faptul ca exista intimidari si hartuiri la adresa unor persoane din institutiile statului, aici fiind nominalizate Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea Constitutionala si Agentia Nationala de Integritate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea