Social

Comisia Europeana cere ca statele membre sa isi rezolve cazurile ce incalca legislatia in maxim 1 an

Comisia Europeana a redus la un an termenul in care statele membre isi pot rezolva cazurile de incalcare a legislatiei europene. Cine nu respecta legea, risca sa ajunga mult mai repede in fata Curtii Europene de Justitie. Romania are in acest moment doua cazuri ajunse in ultima faza inaintea trimiterii dosarelor la Luxemburg: taxa auto si numarul de urgenta 112.

Cazurile de incalcare a legislatiei europene se solutionau in 2 - 3 ani. Insa din 2008 procedurile au fost accelerate. Noile masuri sunt mult mai dure si explica rapiditatea cu care multe din dosarele aflate pe masa executivului european ajung la Luxemburg, in fata Curtii Europene de Justitie. Toate cazurile trebuie rezolvate in maxim un an.

Romania are in acest moment doua cazuri de infringement , aflate in faza celei de-a doua scrisori de avertizare: taxa auto si numarul de urgenta 112. Urmatorul pas este Curtea Europeana de Justitie, daca tara noastra nu implementeaza masurile cerute de la Bruxelles.

In acest moment problema taxei auto pare lamurita, dupa ce zilele trecute comisarul pentru taxe si uniune vamala, Laszlo Kovacs, a laudat ultima varianta propusa de Bucuresti. Insa in cazul numarului de urgenta 112, rezultatele ar trebui sa apara in iunie, pentru ca executivul european sa aiba in vedere inghetarea dosarului.

Comisia Europeana a decis saptamana trecuta sa continue procedura de sanctionare a Romaniei in cazul Serviciului 112, deoarece inca sunt probleme cu localizarea apelurilor efectuate de pe telefoanele mobile.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea