Social

#reorganizare administrativ-teritoriala #ungaria #romania #comisia europeana

Comisia Europeana a refuzat cererea Ungariei de a media reorganizarea Romaniei

Comisia Europeana a respins cererea oficiala depusa pentru Ungaria, de mediere a reformei administrative din Romania.

"Daca se realizeaza reorganizarea Romaniei in regiuni, mi-e teama ca se vor isca tensiuni in relatiile romano-ungare. Trebuie gasita o solutie, am putea cere chiar si ajutorul Bruxelles -ului", a declarat in urma cu cateva zile Richard Horcsik, parlamentar din partea partidului de guvernamant Fidesz, citat de Adevarul.ro.

Chiar daca politicianul ungar a declarat apoi ca i-au fost rastalmacite cuvintele, Comisia Europeana a confirmat faptul ca a respins o cerere oficiala din partea Ungariei.

Maghiarii se tem de faptul ca reorganizarea administrativ-teritoriala din Romania ar putea fi asemanatoare celei din 1996 din Slovacia. Atunci, impartirea in opt regiuni ar fi dus la o "ruptura" a minoritatii maghiare si la incercari de asimilare.

"Vreau sa va spun ca Bruxelles-ul nu este entitatea care decide in Romania, nu au nici calitatea, menirea sa decida ceea ce face Franta, din punctul de vedere al organizarii teritoriale, Polonia sau Romania", a declarat presedintele senatului , Mircea Geoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea