Social

#monica iacob ridzi #acheta #comisie #cristian boureanu

Comisia de ancheta in cazul Ridzi isi va continua activitatea

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a hotarat marti sa accepte continuarea activitatii Comisiei Parlamentara de ancheta care se ocupa de cercetarea scandalului bugetului de la Ministrului Tineretului si Sportului. cristian boureanu s-a retras din comisie criticandu-i activitatea pe care o considera ilegala.

Motivul deciziei au fost nereguli legate de scrisoarea trimisa de procurorul general al Romaniei catre democrat-liberalul Cristian Boureanu nu a intrunit prevederile articolului 74 din Regulament.

"Denuntul a fost trimis catre DNA, pentru competenta solutionare in raport cu incadrarea juridica si calitatea faptuitorului, unde dosarul a fost inregistrat cu numarul 147/P/2009, efectuandu-se, in prezent, acte premergatoare cu privire la faptele cu care au fost sesizate organele de urmarire penala", se precizeaza in adresa semnata de procurorul general Laura Codruta Kovesi , conform Romania Libera.

Cristian Boureanu a propus desfiintarea comisiei de ancheta, dar Valeriu Zgonea, deputat PSD, s-a impotrivit folosindu-se de scrisoare si de regulementul interpretabil al articolului 74. Acesta va fi modificat in viitoarea sesiune parlamentara pentru evitarea unor situatii asemanatoare.

Boureanu, democrat-liberalul care a fost cel mai vocal in apararea ministrului, s-a retras dupa decizia comisiei de ancheta.

"Consider ca majoritatea ignora legalitatea si ca aceasta Comisie nu este decat un front de campanie electorala pentru PSD si PNL. Cred ca o posibila ilegalitate nu trebuie identificata si sanctionata printr-o alta ilegalitate", a afirmat Boureanu, citat de Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea