Social

#ministru de externe #lazar comanescu #kiev #accident

Coloana oficiala a ministrului roman de Externe, implicata intr-un accident

Vizita oficiala , in Ucraina, a sefului diplomatiei romane a debutat cu stangul. Chiar pe drumul dinspre aeroport spre capitala ucraineana Kiev s-a produs un accident in care au fost implicate trei dintre masinile din coloana oficiala. Tamponarea in lant a celor trei autovehicule nu s-a soldat insa cu raniti, iar programul vizitei oficiale a continuat asa cum fusese stabilit.

Accidentul s-a produs in apropierea podului peste Nipru, in una dintre masinile ambasadei Romaniei la Kiev aflandu-se purtatorul de cuvant al MAE, Cosmin Boiangiu, ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Markian Kulik, si Vasile Soare, fost ambasador al Romaniei in Kazahstan , in prezent director in cadrul Directiei Europa Rasariteana.

Ministrul Lazar Comanescu a reusit insa sa ajunga la timp la Kiev, pentru a depune o coroana de flori la Monumentul Victimelor Marii Foamete din Ucraina din anii 1932 si 1933.

Ministrul roman de Externe se va intalni in cursul acestei zile si cu omologul sau ucrainean, Volodimir Ogrizko, cu presedintele Radei Supreme (parlamentul ucrainean), Arseni Iateniuk, si cu vicepremierul Grigori Nemiria.

La Kiev este insa prezent si ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei , care va semna cu partea ucraineana un protocol de colaborare pe teme de invatamant.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea