Social

# colete coronavirus # coronavirus china #colete china

Coletele din China, risc de infectare cu coronavirus? Ce spun autoritatile

Coronavirusul din China a creat o adevarata isterie in intreaga lume din cauza repeziciunii cu care se raspandeste. Oamenii au ajuns sa refuze si coletele din China de teama noului virus.

Expertii spun insa ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta coletelor care vin din China, deoarece riscul de contractare a coronavirusului prin atingerea acestor marfuri este unul extrem de mic.

Conform unui comunicat emis de reprezentantii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, președinte, și Mihaela Irina Ionescu, secretar general, au participat la întâlnirea de lucru a comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus.

În urma studiilor efectuate, s-a demonstrat că durata de viață a virusului, în afara corpului uman, este de doar 24 de ore, în timp ce transportul port-to-port a unui container cu mărfuri, din China până în România, durează, în medie, între 30 și 35 de zile.
Având în vedere aceste elemente, confirmate de specialiști, ANPC îi asigură pe consumatori că, în mod real, nu există riscul contaminării cu noul coronavirus, prin intermediul diverselor produse (jucării, haine etc.) care provin din China.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea