Social

#dr Adrian Stanculea #victime colectiv #spitalul de arsi #colectiv #tragedie Colectiv

#Colectiv “Unii dintre stagiari isi faceau selfie cu marii arsi”

Dezvaluirile socante despre victimele de la Colectiv continua! Ieri, doctorul Adrian Stanculea, seful ATI de la Spitalul de Arsi, a declarat ca trei dintre ranitii in incendiul din clubul Colectiv care au murit la Spitalul de Arsi au facut infectii nosocomiale de mai mare amploare.

Doctorul Adrian Stanculea a mai recunoscut ca, in cadrul spitalului de Arsi, pacientii sunt spalati cu apa de la robinet, desi ar trebui sa fie feriti de bacterii. Initial, dezvaluirea fusese facuta pe site-ul tolo.ro, sub protectia anonimatului, de un alt medic de la Spitalul de Arsi, care a relatat, totodata, cum :unii dintre stagiari isi faceau selfie cu marii arsi” si cum au fost “cazuri de oameni care n-au plecat la timp pentru ca a existat o tergiversare, au tot fost amanati si care, cind au ajuns acolo, erau deja intr-o stare prea grava ca sa fie salvati”.

“Da, asa e. Am incercat un sistem de filtre acum cativa ani, dar nu mai era debit la apa. Dar apa nu aduce pioceanicul! Si nici alti germeni. Noi la spalare nu-i dezinfectam cu apa, ci cu betadina si alti dezinfectanti. Cu apa doar indepartam mecanic resturile de pe piele. Sigur ca ne-am dori un sistem de filtre personalizat, ne dorim si cazi in fiecare salon, aveam o investitie promisa de primaria Sectorului 1, dar s-a oprit in momentul in care a fost arestat Chiliman", a spus purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, dr Stanculea.

Pe de alta parte, Stanculea s-a aratat revoltat de faptul ca mass-media s-a aratat foarte interesata de soarta pacientilor din Colectiv, insa despre soarta celorlalti bolnavi, cum este cazul pacientei care a ars in incendiul petrecut la o fabrica de paine din Brasov, nu s-a aratat aceeasi preocupare.

“Si ea, si cei 200 de mari arsi pe care-i avem intr-un an aici, in spital! Cine sint eu sa decid ca un om de la Colectiv are dreptul sa plece in strainatate, iar sutele de amariti, de oameni saraci, arsi intr-un an de zile n-au acest drept?! Eu, conform legii, nu pot sa scriu in formular sa plece pentru ca pot sa-i ofer ingrijire aici. Aaa, ca nu-i pot oferi ingrijire la nivel european, de acord”, a spus Stanculea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea