Social

#3 ani de la Colectiv #colectiv #Marsul Chitarelor

#Colectiv. Romanii marcheaza 3 ani de la tragedia care ne-a zguduit pe toti

Astazi se implinesc 3 ani de la una dintre cele mai mari tragedii post-decembriste: 65 de oameni au murit in urma incendiului de la clubul Colectiv, iar alti aproape 200 au fost raniti in incendiul de la Colectiv.

In memoria victimelor care si-au pierdut viata in incendiul de pe 30 octombrie 2015, in aceasta-seara, in Capitala va fi organizat evenimentul "Marsul Chitarelor”, organizat de Asociatia GTG 3010, care va incepe de la ora 19:00, in Piata Unirii.

“Muzica atinge coarda sensibila a sufletului fiecarui om. Toti o avem. Poate nu este vizibila, dar stim ca exista. Cand sufletul se inalta ne ajutam de coarde de chitare si vorbim cu ei. Atunci stim ca toti cei 65 ne asculta. La sfarsit de octombrie cantam impreuna”, se anunta pe pagina evenimentului.

Programul de desfasurare al marsului, potrivit Brigazii Rutiere:

  • 30 octombrie 2018 intre orele 19:30 – 20:30, mars comemorativ denumit  “Marsul Chitarelor”, in memoria victimelor de la Clubul Colectiv, dupa urmatorul program:
  • - intre orele 18.30 - 19.30, afluirea individuala si adunarea participantilor in Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea); 
  • - intre orele 19.30 - 20.30, deplasarea participantilor pe traseul: Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersectiei Bd. I.C. Bratianu cu Bd. Unirii, Pod serban Voda, Splaiul Unirii, str. Bucur, Piata Bucur. Pentru buna desfasurare a marsului comemorativ, traficul rutier va fi inchis si reluat progresiv pe traseul de desfasurare al marsului, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul PMB si al Brigazii Rutiere.
  • intre orele 20.30 - 23.00, activitati comemorative in Piata Bucur.

Tot astazi, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a depus o coroana de flori in memoria victimelor de la Colectiv, tragedie soldata cu pierderea a 65 de oameni.

Nu vom uita niciodata ora 22.32 din 30 octombrie 2015!

 

In seara de 30 octombrie 2015, cateva sute de tineri se aflau in clubul Colectiv din fosta fabrica Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care işi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, in timpul concertului izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scena, iar focul se extinde rapid in cateva secunde.

in acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viata, iar alti 162 au fost raniti şi transportati la unsprezece spitale din Bucureşti. in saptamanile care au urmat, 37 dintre supravietuitori au murit in spitale. in vara anului trecut, un alt supravietuitor din Colectiv, a carui prietena şi-a pierdut viata in incendiu, a murit. Bilantul - 65 de morti. Tanarul, a carui prietena a murit in Colectiv, s-ar fi sinucis. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea