Social

#artificii Colectiv #ancheta penala Colectiv # incendiu colectiv #colectiv

# COLECTIV Primele concluzii oficiale ale expertilor de la Petrosani

Expertii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva Petrosani au primele concluzii in cazul incendiului din Colectiv, in care 62 de tineri si-au pierdut viata, iar 24 se afla in continuare internati in spitale!

Dupa reconstituirea incendiului din 30 octombrie, expertii de la Petrosani au concluzionat ca artificiile de exterior au aprins imediat buretele de pe pereti, iar focul s-a extins in 50 de secunde la tavan, scrie romaniatv.net.

“In cadrul expertizei, am efectuat un experiment tehnic pe o anumita portiune relevanta din clubul Colectiv, respectiv zona cu stalpul pe care au urcat flacarile spre tavan. A fost o simulare la scara 1 la 1, adica la scara reala. Am creat exact conditiile din club si am studiat mecanismele de initiere si de propagare a incendiului pe portiunea relevanta. Focul s-a propagat foarte repede si a produs foarte mult fum si gaze. Am recoltat si probe de gaz din mai multe puncte. Experimentul a fost si inregistrat video. Mai multe nu va pot spune, cert este ca nu am mai intalnit niciodata in toata activitatea mea un asemenea caz. Simularea am efectuat-o la solicitarea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie. Expertiza urmeaza sa o finalizam in aproximativ o luna de zile si o vom inainta procurorilor”, a declarat George Gaman, directorul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva Petrosani, pentru „Evenimentul zilei".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea