Social

#tragedie Colectiv #victime colectiv #spitalul de arsi #colectiv

COLECTIV Medic de la Spitalul de Arsi: „I-am salvat dintr-o bomba de foc si au murit intr-o bomba cu microbi!”

La mai bine de o luna de la tragedia din Colectiv, in care 60 de oameni si-au pierdut viata, marturisile medicilor sunt de-a dreptul cutremuratoare. Intr-un interviu publicat pe blogul tolo.ro, un medic de la Spitalul de Arsi spune ca ranitii din Colectiv nu au avut nicio sansa din cauza infectiilor intraspitalicesti, si nu din cauza arsurilor grave.

”Multi dintre raniti au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arsi, majoritatea au murit cu infectie cu diversi germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arsi, dar stiu de la colegi de la alte spitale ca situatia este asemanatoare (...) La noi, cei care au scapat din foc au fost omoriti de bacteriile care infecteaza spitalele si nimeni dintre sefii sistemului sanitar n-a avut curajul sa spuna asta”, a declarat medicul pentru tolo.ro

”La Spitalul de Arsi oamenii mor pe capete de ani de zile din cauza septicemiei dezvoltate din bacterii. De ce n-au fost anuntate familiile din primele zile, ca sa aiba optiunea de a-i transporta in strainatate?!” (...) Infectiile cu bacterii apar, din experienta noastra, cam din ziua a cincea. Ar fi fost timp. Intubati, ei puteau fi transportati”, a mai spus medicul.

”Oamenii mor pentru ca acesti germeni intraspitalicesti sunt foarte agresivi si rezistenti.(...) Noi nu suntem, nici la terapie intensiva si nici pe sectii, un spital de arsi adecvat. Desi suntem singurii medici specializati din tara (...)La noi, toti bolnavii sunt spalati intr-o singura cada. Se dezinfecteaza cada, e adevarat, dar intrebati-i pe sefii spitalului daca e suficient!”, mai spune medicul.

”Ca sa se creeze sentimentul ca moartea e inevitabila si ca nimeni nu e de vina s-a spus ca toti au avut arsuri de cai pulmonare. Nu e adevarat! S-a mai spus ca asemenea arsuri nu s-au vazut. Nu e adevarat! Noi am tratat mii de oameni arsi si cei de la Colectiv au fost exact ca si ceilalti. Au fost declarati diferiti ca sa nu se intrebe oamenii de ce nu pot fi salvati”, mai spune medicul cu o experienta de peste 17 ani.

Aceste afirmatii si acelea potrivit carora Ministerul Sanatatii a fost informat cu privire la aceste riscuri au fost confirmate de seful Sectiei ATI de la Spitalul de Arsi.

”Toate spitalele sunt contaminate. Cine nu recunoaste aceste infectii cu bacterii e dus cu pluta!(...)Da. Este posibil ca toti sa fi murit din cauza infectiilor nosocomiale. O spun pentru ca poate asa se va face o cladire noua pentru acest spital.(...) Da. Avem o singura baie pentru ATI, dar macar noi suntem singurul spital din tara unde li se face baie!!!”, a declarat Adrian Stanculea, sef sectie ATI de la Spitalul de Arsi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea