Social

#declaratii medici #victime colectiv #medici #colectiv

Colectiv: Medic belgian, mesaj catre medicii din Romania

Medicul belgian Serge Jennes, responsabilul Centrului de Arsi din Bruxelles, care a tratat raniţi din Colectiv atat in Romania cat si in Belgia, a tinut sa transmita o scrisoare deschisa personalului de interventii si medicilor din Romania.

In scrisoarea sa Serge Jennes şi-a exprimat admiraţia pentru medicii romani care au trata raniţii din Colectiv. Mai mult, medicul belgian a precizat ca cele opt victime grav ranite din Bucuresti si transferate la Bruxelles erau purtatoare de bacterii multirezistente la antibiotice si afirma ca spunand public acest lucru "este posibil" sa fi suparat pe cineva.

"As dori, prin intermediul acestei scrisori, sa imi exprim din nou admiratia sincera pe care o am fata de eforturile depuse de acest personal si fata de profesionalismul manifestat, fie ca este vorba despre infirmieri, medici, asistenti, ambulantieri sau brancardieri, pe care am avut prilejul sa ii cunosc la Bucuresti in zilele de 5 si 6 noiembrie 2015. De altfel, la intoarcerea mea in Belgia, am impartasit colegilor mei medici calitatea ingrijirii medicale pe care acei tineri pacienti au primit-o la locul evenimentului, in conditii foarte dificile. Nu imi amintesc decat foarte vag aceste interviuri, care erau centrate pe problema infectiilor si a deceselor inregistrate in randul victimelor din clubul Colectiv", a scris Serge Jennes in scrisoarea sa, potrivit libertatea.ro

"Am admirat calitatea ingrijirilor medicale acordate acestor numeroase victime, cu arsuri foarte severe atat la nivel cutanat, cat si la nivel pulmonar, in toate unitatile de ingrijire intensiva din Bucuresti. Am fost impresionati de capacitatea de ingrijire a unui numar atat de mare de arsi in centrele de ingrijire intensiva din oras, dar si de calitatea ingrijirii in prespital si in departamentele de urgenta, in ciuda caracterului exceptional al acestui tip de traumatism. De asemenea, am fost miscati si de nivelul ridicat de dotari, tehnice si medicale, al acestor centre de ingrijire si de atentia acordata respectarii regulilor de igiena, in ciuda unei supra-aglomerari a paturilor si a starii de urgenta", a adaugat medicul belgian.

Tu ce parere ai?

Sursa foto: reportervirtual.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea