Social

Colectie de arta furata din centrul Bucurestiului

Casa unuia dintre cei mai cunoscuti colectionari de arta din Romania a fost sparta de hoti zilele trecute, prejudiciul fiind estimat de specialisti in jurul valorii de 100.000 de euro.

Apartamentul din care au fost furate tablouri si icoane de mare valoare se afla pe Calea Mosilor si ii apartinea lui Bedivan Dumitrascu. Proprietarul casei si al colectiei de arta a decedat in luna ianuarie a acestui an, iar de locuinta avea grija sora lui. Marti, in timp ce aceasta era plecata la piata, hotii au patruns in apartament, de unde au furat noua picturi semnate Kimon Loghi si mai multe icoane vechi, din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Expertii consultati de politisti spun ca valoarea lucrarilor furate ar fi de aproximativ 100.000 de euro.
Jaful a fost anuntat in jurul orei 17.00, la Sectia 8 Politie, dar ulterior cazul a fost preluat de Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei .

Anchetatorii au reusit sa contureze deja un cerc de suspecti format din sase persoane.

Un apropiat al lui Bedivan Dumitrascu, de asemenea colectionar de arta, ne-a declarat: Printre lucrurile furate presupun ca se afla si o colectie numismatica formata din monede si decoratii, printre care si doua piese foarte rare: Colanul Ordinului Carol I si Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce. Stiu ca exista doar doua exemplare ale Colanului. Se presupune ca unul dintre ele s-ar afla la familia Hohenzollern. Colectia aceasta de numismatica i-a fost retrocedata lui Bedivan de statul roman in urma unui proces pe care l-a cistigat in 1998-1999. Piesele din colectie au fost strinse intre anii 1978 si 1981, cind Bedivan era subinginer la Institutul de Mecanica Fina, apoi i-au fost confiscate de comunisti si au stat o perioada la Muzeul Colectiilor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea